Word jij tuincoach in Almelo!

Maak bewoners enthousiast voor een ‘levende tuin’

Ben jij een liefhebber van tuinieren en vind je het leuk om tuinbezitters te inspireren? Meld je dan aan voor de training tot Tuincoach in Almelo. Veel tuinen kunnen namelijk wel wat natuurlijker of diervriendelijker en een enthousiaste tuincoach helpt met tips en advies. 

In Almelo start binnenkort een training om tuincoach te worden. De training is gratis en beslaat 2 avonden. Tuincoaches worden opgeleid om advies aan inwoners van Almelo te geven over het groener, natuurlijker en diervriendelijker maken van de tuin. Ook kijkt de tuincoach mee hoe de tuin kan helpen om hitte en wateroverlast tegen te gaan. Mensen die wel een groenere tuin willen, maar niet goed weten waar ze moeten beginnen, kunnen zo op weg geholpen worden. 

De Tuincoach adviseert mensen die misschien wel meer groen willen in hun tuin of in hun buurt, maar geen of weinig tuinervaring hebben. Of mensen die denken dat je met een kleine tuin niet veel kunt doen als het gaat om groen. Als Tuincoach maak je deel uit van de werkgroep ‘tuincoaches’ waarmee we 5 x per jaar overleggen. Je inzet is in overleg, we denken aan ca 10 keer per jaar. Dat kan een 1-op-1 advies zijn, maar bijvoorbeeld ook mensen informeren tijdens een inloopbijeenkomst in een straat. 

Bij het project Tuincoaches werken Stichting Natuurhus Almelo en Groei en Bloei Almelo samen met Natuur en Milieu Overijssel en de gemeente Almelo.  

Nog even op een rijtje: 

  • Je bent Tuinliefhebber
  • Je hebt gemiddelde tuinkennis en interesse om bij te leren
  • Je hebt er plezier in om je kennis te delen
  • Je hebt wat ruimte in je agenda 
  • Je vindt samenwerken in een diverse groep leuk 

Word je blij van bovenstaande en heb je ruimte in je agenda of wil je meer informatie, stuur dan voor 15 april een mailtje naar Angelien Hoppen a.hoppen@natuurenmilieuoverijssel.nl met je telefoonnummer.