Rabo clubsupport!

Stemmen op jouw favoriete club(s) als Rabo-lid kan vanaf 5 september t/m 27 september 2022. Stem dan via de Rabo app of op rabobank.nl/clubsupport!

Dit jaar zijn drie van onze verenigingen beschikbaar voor clubsupport door de Rabobank. Imkersvereniging
‘t Iemenschoer, IVN Almelo en Stichting Natuurhus Almelo.
In deze nieuwsbrief lees je over hun activiteiten en ambities.
Geef ze jouw stem zodat ze nog meer groene educatieve activiteiten kunnen ontplooien. 

Iemenschoer Almelo

Natuur & Milieu
De doelstelling van de vereniging is het bevorderen van de bijenhouderij en de bijenteelt in de regio Almelo, het behartigen van de belangen van bijen en imkers in de ruimste zin van het woord.
Daarnaast vinden de leden van de vereniging het belangrijk om kennisontwikkeling over de honingbij te stimuleren en uit te dragen. Dat doen ze bijvoorbeeld door informatieve avonden te organiseren, cursussen te volgen en te geven, voorlichting te geven, imkerzwermdagen te organiseren.

Ons doel
Ter dekking van de kosten voor het geven van cursussen, organiseren van voorlichtingsavonden en onderhoud verenigingsstallen

IVN Almelo

Natuur & Milieu
IVN Almelo bestaat 70 jaar en richt zich op het informeren van kinderen en personen over alle aspecten van natuur en milieu door middel van informeren van scholen, kinderen laten omgaan met de natuur ( scharrelkids) het geven van lezingen en onderrichten van natuurgidsen en andere informatie. 

Ons doel
Geven van voorlichting, leskisten, organiseren van uitje en voorlichting aan kinderen en ook volwassenen en excursies.

Natuurhus Almelo

Natuur & Milieu
SNA is een overkoepelende stichting waaronder 6 verenigingen vallen op gebied van Natuur, Milieu, Duurzaamheid, Educatie, te noemen: IVN, KNNV, Nivon, Iemenschoer, Groei en Bloei, AstronA.
Activiteiten vinden plaats vanuit het Natuurhus (gebouwd in 2020, 2021) in Doepark de Hagen, de perfecte, groene plek in het centrum van Almelo

Ons doel
inrichten van een beweeg en beleef tuin in het oostelijke deel van het park, gericht op de ouderen vanuit de Almelose gemeenschap, waarbij vooral de focus ligt op het voorkomen van eenzaamheid onder deze groep bewoners. Bewegen, natuur beleven en sociale aandacht in het Natuurhus onder het genot van een drankje en/of hapje. Zo iets moois, zo dichtbij !

Locatie:    Natuurhus Almelo, Hagenborgh 4, 7607 JT Almelo
Kijk voor activiteiten van de verenigingen op www.natuurhusalmelo.nl

X