Paviljoen in de Hagen ‘ een lust voor het oog’

Stichting Natuurhus Almelo is begonnen met de bouw van het paviljoen in Doepark de Hagen. De spandoeken op het deels ingerichte Doepark de Hagen kondigden al enige tijd de komst aan van een paviljoen met daaromheen park waarin veel te beleven is.
Almelo – De stichting Natuurhus Almelo (SNA), opgericht door de zes Almelose verenigingen Nivon, KNNV, ’t Iemenschoer, AstronA, IVN en Groei & Bloei, heeft in de aanloop naar de bouw van het paviljoen en de ontwikkeling van het park al het een en ander gerealiseerd. Daardoor is het park nu al een
ontmoetingsplek is voor inwoners van Almelo en omstreken.

”Zo is de buurtmoestuin dankzij de hulp van onze vrijwilligers een lust voor het oog en is de natuurspeelplek al een geliefde plek voor kinderen en genieten
volwassenen van de natuur”, zo laat de stichting trots weten.

SNA pakt nu de volgende fase in het project op: de bouw van het paviljoen. Stichting Natuurhus Almelo: ”Vroeg in de ochtend kwam vorige week de vrachtwagen van Löwik het terrein op met tachtig hekken om het bouwterrein te markeren voor de bouw van het paviljoen. Gelijktijdig druppelden ook de vrijwilligers binnen om samen de hekken te plaatsen. Al gauw werden, onder leiding van onze coördinatoren Hans van Gerwen en Martin Peeters, de eerste hekken vlot geplaatst.”

Stichting Natuurhus Almelo is begonnen
met de bouw.

Na de middag werd door Rob Hazelhoff het bouwblok uitgezet waarbij coördinatoren Hans en Martin, Rob de helpende hand konden bieden. ”Het was een mooie startdag waarin we samen met vrijwilligers de nodige voorbereidingen voor de bouw van het paviljoen konden doen.”

Ook meehelpen aan de realisatie van het Doepark? Er komen nog heel veel klussen waar we zelf met vrijwilligers aan kunnen meewerken in de komende tijd.
Denk daarbij aan ondersteuning bij de bouw van het paviljoen zoals wanden samenstellen (samen met leerlingen van ROC), materiaal afvoeren, dakplaten leggen en een groen dak leggen. ”Maar ook ‘groene vingers’ zijn van harte welkom.”

E-mail voor meer informatie naar park@natuurhusalmelo.nl of bel met Hans van Gerwen (06-51065770) of Martin Peeters (06-13828819).
Kijk voor meer informatie over dit bijzondere project op de website
www.natuurhusalmelo.nl

Bron: Almelo’s weekblad 25 aug 2020

X