Natuurhus met de jeugd in actie

In oktober 2017 heeft het Natuurhus volop meegedaan met diverse evenementen voor kinderen. Kijk ook naar de fotogalerij onder aan het artikel.

4  oktober Dierendagstonden we met een stand bij de Kinderboerderij in het Beeklustpark i.v.m. Dierendag.

Er was van alles te doen en te bekijken : informatie over onze activiteiten, met name de Scharrelkids waarbij ons nieuwe spandoek veel aandacht trok, informatie over de verzorging van huisdieren en dieren in de tuin of bij de boerderij. Kinderen konden meedoen met het spel : “Waar woont dit dier ?” en er was voor de kleintjes een leuke dierendag-kleurplaat.

7 oktober waren we met drie onderdelen vertegenwoordigd in het Nijreesbos voor de Unicef-loop.

Hier konden de kinderen  diverse soorten paddenstoelen bekijken die opgestoken waren op twee lopers van mos en bosgrond. Natuurlijk kregen ze hierbij volop uitleg . Het tweede onderdeel ging over de diverse in Nederland voorkomende uilen en hun leefwijze.

Bij onze info- stand konden kinderen meedoen met twee spellen waarbij ze moesten uitzoeken welke dieren in de herfst weggaan naar een warmer land, welke dieren een winterslaap of winterrust houden en welke dieren de hele winter actief blijven. Bij het tweede spel konden kinderen leren hoe de diverse stadia van ontwikkeling van eitje tot volwassen insect verloopt.

14 oktober was het Natuurhus volop actief in de bibliotheek Almelo waar het eindfeest van de Kinderboekenweek plaats vond.

Er was van alles te doen met betrekking tot het thema dit jaar: “gruwelijk eng”. Zo hadden we diverse bodemdiertjes, spinnen etc. meegebracht die er door onze loeppotjes en sterk vergrotende microscoop wel erg reusachtig en eng uitzagen. Verder konden de kinderen raden welk raar/eng uitziend dier echt bestaat … of niet. Hierna kon in onze bioscoop een film bekeken worden over de bestaande dieren. De imker gaf uitleg over het leven van de bijen en ook  hier kon men uilen bekijken en uitzoeken welke botjes er allemaal in een uilen braakbal zitten. Er was heel veel belangstelling voor de knutselactiviteit waarbij de kids  een spin in een veelkleurig spinnenweb konden maken. De vreselijk enge voeldoos bezorgde menig kind (en ouder) een griezelig moment.

In totaal namen meer dan 800 kinderen deel aan onze activiteiten en kunnen we dus terug kijken op een succesvolle maand!

Truus Hoesseler.