Nacht van de Nacht op 26 oktober

Op zaterdag 26 oktober is het alweer de 15de landelijke editie van de Nacht van de Nacht. Op deze dag wordt extra aandacht gevraagd voor het belang van een donkere nachtelijke hemel voor mens, milieu en dier. In oktober wordt het steeds vroeger donker en daarbij gaat op zaterdag 26 oktober de klok ook een uur terug. Helaas brandt er veel te veel, vaak onnodig, kunstlicht. Het is een unicum om in Nederland nog een donkere hemel te zien. Tijdens de Nacht van de Nacht doven we het licht en nemen u mee de prachtige, donkere natuur in. Het wordt een leuke, leerzame avond voor volwassenen en kinderen.

De Nacht van de Nacht is met name een moment om stil te staan bij de enorme rijkdom van de natuur om ons heen en onze unieke planeet gezien in het grotere perspectief van het universum. Na deze avond kijkt u anders naar de hemel en de natuur. “Tijdens de avondwandeling langs de Gravenallee wordt er verteld over het leven van vleermuizen, uilen en nachtvlinders. En hopelijk zien en horen we ze ook,” aldus Truus Hoesseler van IVN Almelo. Daarnaast neemt een verhalenvertelster de bezoekers mee in een spannend verhaal en kinderen kunnen met verschillende proefjes hun zintuigen testen. “En de bezoekers worden getrakteerd op een ritje met een huifkar. Het is namelijk een eindje lopen naar de start van de wandeling. Daarom brengen we bezoekers van de boerderij naar het startpunt van de wandeling en weer terug,” aldus Miriam ten Velde van de Wateregge.

“Als het een mooie donkere nacht is kun je veel sterren zien. En daar valt zoveel moois over te vertellen,” aldus Edwin Sarink van AstronA. Bij historische boerderij Erve de Wateregge en op de Gravenallee gaan de lichten uit, vandaar dat dit een perfecte plek is om op 26 oktober de sterren te bewonderen door een telescoop en de verhalen te horen over de planeten en sterrenhemel. De avond is ook zeer geschikt voor ouders met kinderen vanaf 7 jaar. 

TIP: kleed u vooral warm en trek laarzen of waterdichte schoenen aan!

Datum: 26 oktober 2018

Locatie: Bolkshoeksweg 1 Almelo

Inloop is om 19.30 uur met koffie-thee en iets lekkers. 

Toegang € 3,-, kinderen tot 12 jaar € 1,- inclusief koffie, thee of chocolademelk.

Aanmelden kan via info@astrona.nl (niet verplicht).

*Bij slecht weer is er binnen een aangepast programma!


De avond wordt verzorgd door: de vrijwilligers van stichting Natuurhus Almelo, de Groene Loper en Erve de Wateregge

Het landelijke initiatief de Nacht van de Nacht heeft succes: veel gemeentes en bedrijven passen op die avond hun verlichtingsplannen aan. Dat bespaart uiteindelijk geld en vermindert de CO2-uitstoot.

X