Nacht van de nacht gaat live!

Ondanks Corona is er dit jaar voor de 16e keer de Nacht van de Nacht op zaterdagavond 24 oktober. 

Landelijk livestream 

Landelijk en provinciaal zijn er tal van acties en activiteiten (o.a. lichtactie bij bedrijven, inrichten van een digitaal meldpunt lichthinderlijke plekken, landelijke livestream tijdens de NvdN).

Livestream via https://www.nachtvandenacht.nl/nieuws/livestream/!

Een landelijke Livestream met medewerking van enkele NvdN ambassadeurs (o.a. André Kuipers, Vincent Bijlo en Govert Schilling). Een avondvullend programma voor jong en oud over de effecten van lichthinder op mens en dier, hoe ziet de aarde eruit vanuit de ruimte, workshop nachtfotografie etc.

Er is voorzichtigheid in verband met Corona bij het organiseren van een activiteit, maar met inachtneming van de RIVM richtlijnen zijn er verschillende mogelijkheden. Er komen daarom vast nog nog regionale activiteiten bij want bij kleinschalige activiteiten is de beleving van de nacht groter. 

Kijk ook eens op de site van www.nachtvandenacht.nl/activiteiten

Bedrijvenactie

Deze zomer zijn na 23 uur bij meer dan 1300 willekeurige bedrijven foto’ s gemaakt. Wat bleek? Maar liefst 72% van de bedrijven had onnodige verlichting branden. In Overijssel zijn er foto’s in Deventer, Hengelo en Zwolle gemaakt. De komende periode worden de bedrijven gevraagd maatregelen te nemen. Zie ook https://www.nachtvandenacht.nl/onderzoekbedrijven/

Meldpunt lichthinderlijke plekken

Binnenkort komt er een landelijke digitale kaart waarop mensen lichthinderlijke plekken kunnen melden. Nadere info volgt als de link online is.

X