Lok vlinders en bijen de stad in met gratis bloemenzaad

Nu we reikhalzend uitzien naar het voorjaar, wordt het langzaamaan weer tijd om bloemen te zaaien. Al jaren op rij deelt de Groene Loper Almelo gratis bloemenzaad uit om samen met inwoners van Almelo een bloemenlint aan te leggen. Doe jij ook mee met jouw tuin, buurt, (sport)vereniging, school of wijkcentrum? Meld je dan snel aan! Wij regelen voldoende bloemenzaad. Deelname is kosteloos.

Een bloemenlint is een (aaneengeschakelde) ketting van tuinen, perken, boomspiegels, braakliggende stukken grond en bermen met kleurrijke bloemen waar insecten zoals bijen en vlinders van houden. Hiermee is er in Almelo extra voedsel te vinden voor bijen. Bovendien geven al die kleurrijke bloemen de stad ook een vrolijke uitstraling.

Bijen zijn hele belangrijke dieren. Ze zorgen niet alleen voor honing, maar bestuiven ook onze landbouwgewassen. Dankzij de bijen kunnen wij bijvoorbeeld aardbeien en appels eten. Maar de bijen hebben het moeilijk omdat er steeds minder voedsel voor hen te vinden is.

Stepping Stones
Om de bijen in Almelo een handje te helpen, leggen bewoners perkjes wilde bloemen aan die als ‘stepping stones’ of kleine voedseleilandjes kunnen dienen zodat bijen en vlinders de stad in kunnen komen en parken en (buurt)tuinen kunnen bereiken. 

Meedoen
Iedereen die over een stuk(je) zonnige grond beschikt kan gratis bloemenzaad aanvragen via www.natuurhusalmelo.nl/de-groene-loper/meedoen. Op de site is ook verdere informatie over de actie te vinden

Groene Loper Almelo
Deze publieksactie is één van de activiteiten die Groene Loper Almelo organiseert om bewoners te betrekken bij hun eigen groene leefomgeving. Het idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen en zorgzaam omgaan met de natuur stimuleert en zo bijdraagt aan de kwaliteit van de natuur en het landschap in en rond Almelo. Groene Loper Almelo wordt ondersteund door de gemeente Almelo, het programma Natuur voor Elkaar (provincie Overijssel) en de Stichting Natuurhus Almelo. 

Hartelijke groet,

Miriam ten Velde en Angelien Hoppen
Groene Loper Almelo