Het Natuurhus heeft gediplomeerde BHV-ers!

Het bestuur van het SNA “ liep” al een tijdje met de gedachte een BHV- praktijkdag te organiseren voor een aantal vrijwilligers van het Natuurhus en het horeca- team. Na enig speurwerk en contacten in het werkveld kwamen onze coördinator Margreet Hettinga en Martin Peeters (park) uit bij Hofman Veiligheidsopleidingen. Een firma uit Almelo die ons bruikbare informatie heeft gegeven en zeker ook in financieel opzicht tegemoet is gekomen. Alle elf deelnemers volgden vooraf  aan de BHV praktijkdag een E- learnprogramma. Hierin kwamen onderwerpen als SEH (spoedeisende eerste hulp), BCE ( brand,communicatie en evacuatie) aan bod. Het doel van deze opleiding is dat de cursist leert op te treden bij ongevallen, zo mogelijk incidenten en daarbij de noodzakelijke eerste hulp weet te verlenen.
Alle deelnemers zijn inmiddels geslaagd. Op zaterdag 11 maart werd het diploma door Martin Peeters uitgereikt.

Over de plaatsing van een AED bij het Natuurhus is nog nader overleg (Bij de Hofkamp is zonodig ook een AED beschikbaar).

Op de foto staan van links naar rechts: – Margreet Hettinga-Lena Hauwert-Jorien Willemsen-Ria Hazelhoff-Annelie Heerink en Martin Peeters
Niet op de foto maar ook geslaagd voor de BHV-cursus zijn Bertus Huis in ‘t Veld, Ineke Hoogeveen, Ruben Nieuwenhuis, Tini Dekker en Anneke Hoppenbrouwer.