Heerlijke middag met kinderen en ouders uit Oekraïne

Op donderdagmiddag 28 april stopte de bus voor het Natuurhus met zo’n 40 kinderen en 20 volwassenen uit Oekraïne.
Ze werden hartelijk ontvangen door vrijwilligers van het Natuurhus en leerlingen van het Erasmus. Met behulp van de meegereisde tolk werden er kleine groepjes gevormd die werden rondgeleid door het park.
Ondertussen werd door vrijwilligers van het Natuurhus limonade, koffie en taart klaargezet. Een rustmoment om samen een drankje met versnapering te genieten in de buitenlokalen van het Doepark. 
Daarna lekker uitleven op de waterspeelplaats en rollebollen over het gras. Totdat de geur van pannenkoeken de kinderen en ouders weer bij elkaar bracht. De vrijwilligers hadden eer van hun werk, met stroop, poedersuiker of honing, de pannenkoeken waren binnen no-time op! En dan is een leuke middag ook weer zo voorbij, de bus kwam alweer in zicht. De chauffeur werd zeker niet vergeten, ook hij kreeg een drankje met wat lekkers. 
En met de checklist in de hand zorgde de tolk ervoor dat iedereen weer in de bus kwam.
Een middag geïnitieerd door Kiwanis Almelo en uitgevoerd middels betrokkenheid en samenwerking van het Natuurhus, Kiwanis, Plus Van Limbeek, De Neuze (bus), maar ook vrijwilligers van Huize Alexandra en leerlingen maatschappelijke stage van het Erasmus.

Mooi dat we zo voor elkaar van betekenis kunnen zijn.

X