Vleermuizen detecteren

26aug20:4522:30Vleermuizen detecterenOp zoek naar vleermuizen20:45 - 22:30 Event Type Activiteit voor jongeren,Activiteiten in de natuur,Activiteiten in het Doepark,Activiteiten voor geïnteresseerden,Activiteiten voor leden,Activiteiten voor volwassenen

Event Details

Op 23 augustus 2023 is er een vleermuizenexcursie in de avondschemering. Dit is in het weekend van de landelijke vleermuizentelling. In het hele land worden dan vleermuizenexcursies gehouden.

Onder begeleiding van de gidsen Laura Brummelhuis en Ben van Veenen worden er met een batdetector ultrasone geluiden van de vleermuizen hoorbaar gemaakt. Zo leren we wat vleermuizen ’s nachts allemaal uitspoken.
Er is kans dat je de pruttelende dwergvleermuis, de tapdansende laatvlieger, de biebbobbende rosse vleermuis en de ratelende watervleermuis kunt horen en zien.

De excursie wordt georganiseerd door KNNV en IVN en vindt plaats in Doepark de Hagen bij het Natuurhus Almelo De tijd is nog niet bekend. De gidsen zijn Ben van Veenen en Laura Brummelhuis.

Kosten: €3 , kinderen gratis, maximaal 15 deelnemers.

Opgave is verplicht en mogelijk via Laura Brummelhuis, mailadres laura.brummelhuis@gmail.com of via Ben van Veenen, telefoonnummer 06-21 88 25 51

Time

(Friday) 20:45 - 22:30

Location

Natuurhus

Hagenborgh 4, 7607 JT, Almelo