Noaberlezing: "De schaduwtuin"

06apr14:0017:00Noaberlezing: "De schaduwtuin"Cor van Gelderen14:00 - 17:00 Event Type Activiteiten voor geïnteresseerden,Activiteiten voor leden,Activiteiten voor volwassenen

Event Details

Presentatie door Cor van Gelderen van Plantentuin Esveld
https://esveld.nl/

Deze lezing gaat over schaduw in de tuin en welke planten zich daar goed voelen. Cor van Gelderen van Plantentuin Esveld  in Boskoop neemt ons mee in de mogelijkheden van tuinieren in een schaduwtuin. Zijn zojuist uitgebrachte boek “Schitteren in de schaduw” vormt de leidraad voor deze middag.

In de schaduw van bomen, aan de noordkant van de schutting of van die te hoge schuur van de buren, daar wil het nooit zo goed groeien allemaal. Planten blijven toch een beetje achter of erger nog, ze doen het helemaal niet. Dat is vaak toch een kwestie van de juiste plant op de juiste plaats zetten. Daar gaat het in de lezing de schaduwtuin over, welke vasteplanten geven een kleurtje aan de tuin ook als er vrijwel geen zonnestraaltje komt, wat voor klimplanten kunnen goed in de schaduw groeien? Er zijn natuurlijk meer dan genoeg interessante en prachtige planten die van nature de zon liever mijden. Maar de ene schaduw is de andere niet, droge schaduw of een vochtige bosbodem, het is nogal een verschil.

Datum: 6 april 2024
Tijd: 
14.00 – 17.00 uur

Locatie: Frans op den Bult, Hengelosestraat 6 te Deurningen
Kosten: leden € 5,- en niet-leden € 7,50, inclusief koffie bij ontvangst
Vooraf aanmelden is verplicht en kan tot en met dinsdag 2 april via dit aanmeldformulier.

De Noaberlezing is een samenwerkingsverband waarin de verschillende Groei & Bloeiverenigingen uit deze regio gezamenlijk een lezing organiseren.

Time

(Saturday) 14:00 - 17:00

Location

Frans op den Bult

Hengelosestraat 6