Noaberdag

01apr14:0017:00NoaberdagVoedselbos14:00 - 17:00 Event Type Activiteiten voor geïnteresseerden,Activiteiten voor leden,Activiteiten voor volwassenen

Event Details

Spreker op de Noaberdag is de Voedselboss, onderwerp het voedselbos.

De regiomiddag is een samenwerkingsverband waarin de verschillende Groei & Bloei verenigingen uit deze regio gezamenlijk een lezing organiseren.

Workshop ‘Voedselbos’
Presentatie door Martijn Aalbrecht

www.devoedselboss.nl

Voedselbossen zijn de laatste jaren in Nederland enorm populair geworden. En dat is niet zo vreemd. Een voedselbos biedt een oplossing aan de vele grote problemen waar we op dit moment mee te maken hebben.  In een voedselbos draait het om eten. Anders gezegd: een voedselbos is een ecosysteem met bovenmatig veel eetbare soorten. Dus bomen, struiken en planten die zo op elkaar afgestemd zijn dat ze elkaar als het ware in stand houden zonder aanvullende bemesting en bestrijdingsmiddelen. De biodiversiteit is hoog en de productiviteit is groot.

Tijdens deze regiolezing is Martijn Aalbrecht, ook wel “de voedselboss” genoemd onze spreker.  Martijn neemt ons mee in de opbouw van een voedselbos en de 7 verschillende lagen, waarbij iedere laag zijn eigen functie heeft. Hij legt uit hoe je een voedselbos kunt creëren waar je uit kunt oogsten. Op deze middag krijg je te horen wat een voedselbos anders is dan een gewoon bos of een moestuin of siertuin. Hierbij gaat hij in op de successie van de natuur en de manier waarop deze successie in een voedselbos nagebootst wordt.

Ook krijgen we voorbeelden te zien van de verschillende soorten van voedselbossen die er zijn, en de redenen waarom mensen een voedselbos aanleggen. Daarbij komen de  verschillende soorten voedsel die je uit een voedselbos kunt oogsten aan bod. En krijgen we antwoord op de vraag of een exoot wel of niet thuishoort in onze voedselbossen. De hoeveelheid werk die je hebt met een voedselbos wordt ook besproken.

Natuurlijk is er ook alle tijd om vragen te stellen.
Ben je geïnteresseerd, meld je dan aan. We laten ongeveer 80 bezoekers toe.
 

Tijd: 1 april 2023  14.00 – 17.00 uur
Locatie: Frans op den Bult, Hengelosestraat 6 te Deurningen
Kosten: leden € 5,00 euro en niet-leden € 10,00 inclusief koffie en iets lekkers bij ontvangst.

Kaartverkoop zonder vooraanmelding op de dag zelf kost € 7,50 voor leden en € 12,50 euro voor niet-leden.
Aanmelden voor maandag 27 maart bij een van de onderstaande verenigingen of via het aanmeldformulier.

Elizabeth Luitsz: info(at)almelo.groei.nl
Ieteke Bloem: ac3(at)hengelogroei.nl
Hendrik Knol: info(at)hendrikknol.nl
Gerard Eppink: eppinkgerard(at)gmail.com

Time

(Saturday) 14:00 - 17:00

Location

Frans op den Bult

Hengelosestraat 6