Nacht van de Nacht 2023 gaat deels niet door. Stamppotbuffet bij kaarslicht gaat wel door!

28oct17:0022:00Nacht van de Nacht 2023 gaat deels niet door. Stamppotbuffet bij kaarslicht gaat wel door!17:00 - 22:00 Event Type Activiteiten in de natuur,Activiteiten in het Doepark,Activiteiten voor geïnteresseerden,Activiteiten voor het hele gezin,Activiteiten voor jong en oud,Activiteiten voor kinderen

Event Details

De Nacht van de Nacht op 28 oktober 2023!

De zintuigenwandeling, het sterrenkijken en de presentatie in het Natuurhus gaan niet door! Stamppotbuffet gaat wel door maar je kunt je niet meer inschrijven.

Wordt het donker in Almelo op vrijdagavond 28 oktober? In het Doepark in ieder geval wel. En het zou fantastisch zijn wanneer dat in de rest van de stad ook gebeurt, want dan is het  de Nacht van de Nacht.  Het is een landelijk evenement dat extra aandacht vraagt voor het verminderen van lichtvervuiling.
Voor Almelo is wethouder Margreet Overmeen Bakhuis  ambassadeur voor Almelo van de Nacht van de Nacht geworden.

Nederland behoort tot de meest verlichte landen in Europa. Veel daarvan is overbodig. Al die overbodige verlichting veroorzaakt lichthinder en energieverspilling Terwijl echt donkere nachten goed zijn voor mens en dier. En voor het milieu, want al dat licht kost heel veel energie.
Doepark de Hagen is voor deze activiteit in overleg met de gemeente in algehele duisternis gehuld en er zijn speciale activiteiten georganiseerd door IVN en AstronA. 

Programma:
17.30-19.00 uur, stamppot buffet bij kaarslicht (inloop vanaf 17.00 uur)(€11,50 voor kinderen en €16,50 voor volwassenen) (vegetarische wensen graag aangeven)(Stamppotbuffet gaat door maar je kunt niet meer inschrijven) 
19.00-19.30 uur, ontvangst in Natuurhus voor zintuigenwandeling/sterrenkijken (€ 5,– voor kinderen en € 8,– voor volwassenen inclusief 1 consumptie pp) (Gaat niet door)
19.30-22.00 uur, programma IVN en AstronA in het Natuurhus (Gaat niet door)

Voor de zintuigenwandeling komt U naar het Natuurhus. Zo om de 60 minuten gaat er een Jan plezier met deelnemers naar de Gravenallee waar de zintuigenwandeling zal starten. De activiteiten van deze wandeling zijn vleermuizendetectie, verhalen, uilen, nachtvlinders met gebruik van de zintuigen voelen horen en zien.

AstronA verzorgt het sterrenkijken bij het Natuurhus. Zij gaan met een groep bezoekers observaties doen met telescopen op het west terras ( mits het helder weer is). Daarnaast heeft AstronA een presentatie in de Aa-zaal.

Vragen? Bel Ellen 06-28 99 42 12

 

Time

(Saturday) 17:00 - 22:00

Location

Doepark de Hagen

Hagenborgh 4