Lezing Marie-Thérèse ter Haar

20may19:3022:00Lezing Marie-Thérèse ter HaarEen lezing over ‘Geopolitieke spanning tussen Rusland, Oekraïne, het Westen en de NAVO’19:30 - 22:00 Event Type Activiteiten voor geïnteresseerden,Activiteiten voor leden,Activiteiten voor volwassenen

Event Details

Ruslanddeskundige en Oost-Europadeskundige drs. Marie-Thérèse ter Haar geeft op 20 mei een lezing in het Natuurhus over ‘Geopolitieke spanning tussen Rusland, Oekraïne, het Westen en de NAVO’

Drs. Marie-Thérèse ter Haar is geboren in Hengelo en studeerde Russisch en Ruslandkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Tot kortgeleden woonde zij gemiddeld 5 maanden per jaar in Rusland en organiseerde lezingen, voorstellingen, reizen en uitwisselingen middels haar eigen Rusland & Oost-Europa Academie. Hierbij is het haar streven om een zo compleet mogelijk beeld te geven en een brug te slaan tussen West- en Oost-Europa. 
Onlangs verscheen in de Tubantia een artikel met de titel: Droom Marie-Thérèse uit Hengelo voorbij: ‘ We zijn Rusland kwijt, voorgoed’. Klik hier om het hele artikel te lezen voor meer achtergrondinformatie.
Daarnaast is Marie-Thérèse docent en auteur.

Door de Russische inval in Oekraïne werden lezingen afgezegd en reizen geannuleerd en waren er geen activiteiten meer voor de Rusland Academie.
Op dit moment werkt zij o.a. als tolk in Nederland voor Oekraïense vluchtelingen.

Het NIVON Almelo is initiatiefnemer van deze lezing.
Het entreebedrag is € 10,00 (incl. 1 kop koffie of thee).

De mogelijkheid om in te schrijven voor de lezing is niet meer mogelijk.

Time

(Friday) 19:30 - 22:00

Location

Doepark de Hagen

Hagenborgh 4

Organizer