Lezing en wandeling winterkenmerken struiken en bomen

18feb10:0012:30Lezing en wandeling winterkenmerken struiken en bomenLezing winterkenmerken struiken en bomen10:00 - 12:30 Event Type Activiteiten in de natuur,Activiteiten in het Doepark,Activiteiten voor geïnteresseerden,Activiteiten voor leden

Event Details

Herkennen van winterkenmerken bij bomen en struiken

Programma:
10.00 uur        Start lezing
11.00 uur        start excursie in en om het Doepark
12.30 uur        einde excursie.

Een boom planten doe je in de winter als er geen bladeren aan zitten. Ook het snoeien van de meeste bomen en struiken doe je in de winterperiode of vroege lente.

Om een boom of struik op de juiste plek te planten of om ze op de juiste manier te snoeien, moet je wel weten waar je mee te maken hebt. Is het een scheut- of twijgbloeier, wordt de plant groot en breed of blijft deze klein, enz..

Hiervoor is herkenning belangrijk. Het hebben van een plantennaam is gemakkelijk om er op internet iets over te kunnen opzoeken. De wetenschappelijke naam is dan nog beter. Een boom of struik kun je een naam geven als je de uiterlijke kenmerken leert herkennen. 

Deze ochtend neemt Martin Mulder je mee in deze zoektocht naar het herkennen, benoemen en beheren van bomen en struiken.
Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Datum:            Zondag 18 februari
Organisatie:    IVN/KNNV Almelo
Door:               Martin Mulder
Locatie:           Natuurhus. Hagenborgh 4, Almelo

Time

(Sunday) 10:00 - 12:30

Location

Natuurhus Almelo

Hagenborgh 4, 7607 JT, Almelo