Lezing en workshop door Annette van der Knaap

24apr19:3022:00Lezing en workshop door Annette van der KnaapProducten met propolis en honing19:30 - 22:00 Event Type Activiteiten voor geïnteresseerden,Activiteiten voor leden,Activiteiten voor volwassenen

Event Details

Beste imkers en andere geïnteresseerden

Namens vereniging ’t Iemenschoer Almelo nodig ik u allen van harte uit om op 24 april  bij deze lezing, gegeven door Annette van der Knaap, aanwezig te zijn.

Annette van der Knaap is chemicus en doet al jaren onderzoek naar propolis. Hoe wordt propolis gewonnen en hoe wordt het verwerkt in tincturen, hoestdrank, crèmes en propolis-honingzalf.
In deze lezing vertelt zij meer over de toepassingen van propolis en over de resultaten van haar propolisonderzoek.

Aanmelden is verplicht!
Deelnemen aan de workshop (lezing inbegrepen) kost 10,00 euro waarvoor u twee producten kunt maken. De basisproducten zijn een zalf en een propolis-honing mengsel.
U kunt zich voor de workshop niet meer aanmelden. Neem bij vragen zo nodig contact op met Ellen Rodenstein via 06-28994212. 

Alleen de lezing bijwonen van ong. een uur is gratis.
Aanmelden voor alleen de lezing graag via iemenschoeralmelo@gmail.com

Het maximum aantal deelnemers is 45. Vol is vol!
Locatie: Natuurhus Almelo, Hagenborgh 4, 7607 JT, Almelo. 
Inloop: 19:00- 19.30 uur
Lezing en workshop: 19:30-22.00 uur
Een kop koffie of thee p.p. bij inloop is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening.

We kijken uit naar een gezellige, informatieve en productieve avond. 

Annette van der Knaap
Annette van der Knaap is chemicus en propolisonderzoeker. Zij heeft scheikunde (organische en anorganische chemie) gestudeerd in Leiden en bij verschillende chemiebedrijven gewerkt. Ze kwam bij een imker propolis tegen en las in een boek over de geneeskracht van propolis. Voor haar het startpunt van een uitgebreid onderzoek naar de eigenschappen en mogelijkheden van propolis.

Propolis
Bijen gebruiken propolis om tochtgaatjes in de kast dicht te kitten en om het volk te beschermen tegen bacteriën, virussen en schimmels. Wereldwijd wordt er veel onderzoek gedaan naar de medicinale werking van propolis en honing.

Time

(Wednesday) 19:30 - 22:00

Location

Natuurhus Almelo

Hagenborgh 4, 7607 JT, Almelo