Expositie schilderijen Surinaamse vlinders

31julAll Day01sepExpositie schilderijen Surinaamse vlindersSchilderkunst van mw. Coby Sipkema(All Day) Event Type Activiteiten voor geïnteresseerden,Activiteiten voor volwassenen

Event Details

Vanaf 31-7 tot 1-9 2023 is er een expositie met schilderijen van de Surinaamse Vlinder, geschilderd door mevrouw Coby Sipkema. Zij woont dicht bij het Doepark en had al in het begin van de bouw van het Natuurhus aangegeven dat ze haar schilderijen graag een keer wilde laten zien.
Ze zegt: “Als ik op mijn 52e niet met mijn man, vanwege zijn werk, naar Aruba was gegaan had ik misschien nooit geschilderd.” 
Want omdat zij alleen thuis zat, is ze toentertijd een schildercursus gaan volgen bij een Mexicaanse lerares en leerde ze onder andere vogels en bloemen schilderen.
Op de boulevard in Oranjestad, waar de cruiseschepen aanmeerden was veel belangstelling voor haar schilderijen en ze verkocht er veel. Na vier jaar op Aruba te hebben gewoond waren ze weer terug in Nederland.

Uit een groot boek vol met rupsen, poppen en vlinders haalde ze inspiratie tot het maken van de schilderijen die nu geëxposeerd worden. 
Ook nu haalt ze op haar 82e nog veel voldoening uit het maken van schilderijen. Bijna altijd is er wel een schilderijtje in de maak. Als cadeautje of zo maar.

Waar: Natuurhus Almelo, Doepark de Hagen, Hagenborgh 4, 7607 JT,  Almelo
De expositie is gedurende openingstijden van het Natuurhus in de Aa-zaal te bezichtigen, behoudens de momenten waarop de zaal is gereserveerd voor speciale activiteiten.

Time

July 31 (Monday) - September 1 (Friday)

Location

Natuurhus Almelo

Hagenborgh 4, 7607 JT, Almelo