This is a repeating event

Excursies flora in en om Almelo

14may19:3021:30Excursies flora in en om AlmeloExcursies flora in en om Almelo19:30 - 21:30 Event Type Activiteiten in de natuur,Activiteiten voor geïnteresseerden

Event Details

Beste plantenliefhebbers,

In het donkere seizoen is Ron Poot bezig geweest met mossen en korstmossen, in de zomer is het juist een mooie tijd voor de hogere planten.

In mei en juni heeft hij vier avondexcursies gepland om te kijken naar de flora in en rond Almelo. De bedoeling is de flora van verschillende biotopen te leren kennen. 

De nadruk ligt op herkennen van soorten aan de hand van veldkenmerken. De deelnemers kijken naar alle planten die ze tegenkomen, ook ‘lastige’ groepen zoals grassen slaan ze niet over.

De excursies zijn op vier dinsdagavonden, ze starten om half acht op de genoemde startpunten en eindigen ongeveer half tien. 

14 mei Kanaal Almelo Nordhorn-De Pook. Verzamelen bij de sluisdeuren waar de Gravenallee uitkomt bij het kanaal Almelo Nordhorn.

28 mei Beeklustpark en Weezebeek. Verzamelen bij de kinderboerderij Beeklust in Almelo.

17 juni De Doorbraak, IJpelo, startpunt bij de Akkerrand, IJpelo Schoolweg 2, Enter.

2 juli De Kleine Doorbraak, Tusveld. Startpunt parkeerplaats ’t Maatveld, Tusveld 31-33 Bornerbroek

Op 7 juli (zondagochtend) vindt bovendien een fietsexcursie plaats waarin de deelnemers enkele bermen in Almelo bezoeken en de nectarindex gaan bepalen. 

Aan de hand van de plantensoorten in de berm kun je met deze methode bepalen hoe bij-vriendelijk de bermen eigenlijk zijn. Zie ook deze link: https://www.floron.nl/nectarindex

Daarnaast wil Ron Poot de deelnemers attenderen op de FLORON-excursies van de Floristische Werkgroep Twente (FWT-Floron). Heel leerzame excursies onder leiding van goede floristen, bedoeld voor beginners en gevorderden. Tijdens de excursies inventariseren zij een of twee kilometerhokken ergens in Twente. Hierbij het programma via http://www.fwtwente.nl/index.html 

Met vriendelijke groet,
Ron Poot
KNNV “Twenthe” Almelo

Graag opgave excursies en/of fietsexcursie: via email: windtalmelo@outlook.com

Time

(Tuesday) 19:30 - 21:30

Organizer