Excursie boerderijen en watermolens 'Dal van de Mosbeek'

11nov14:0016:00Excursie boerderijen en watermolens 'Dal van de Mosbeek'Wandelen14:00 - 16:00 Event Type Activiteiten in de natuur,Activiteiten voor geïnteresseerden,Activiteiten voor jong en oud,Activiteiten voor leden,Activiteiten voor volwassenen

Event Details

Excursie in samenwerking met NIVON/Landschap Overijssel

Meer leren over het echte Twentse vakmanschap? Ga zaterdag 11 november met ons mee met de excursie ‘Boerderijen en watermolens’. Tijdens de excursie kom je langs Twentse boerenerven en watermolens. Onderweg leer je meer over het typische Twentse vakmanschap, de geschiedenis van de gebouwen en de streek. Je ontdekt zo echte Twentse historie! De excursie start om 14.00 uur en duurt ongeveer 2 uur.

Gebinten, korbelen en pen- en gatverbindingen. Weet jij wat dit precies allemaal is? Tijdens deze excursie hoor je meer over deze typische kenmerken van Twents vakmanschap. De wandeling geeft een interessant inkijkje in hoe men vroeger bouwde. Onze gidsen brengen je namelijk langs prachtige Twentse boerderijen die je eens goed van dichtbij gaat bekijken. Zo zie je muren, opgetrokken uit leem of steen, met kruisverbanden, geveltekens en heideplaggen onder de dakpannen. Waarom bouwde men op deze manier en waarom werd eikenhout zoveel gebruikt? Hoe zitten ankerbalken en opleggers in elkaar? Op deze vragen en meer geven de gidsen graag tekst en uitleg. De watermolens van Frans en Bels staan ook op het programma want ook hier valt veel te ontdekken. Tijdens deze excursie staan de gebouwen centraal en daarom is de wandelafstand is beperkt.

Praktische informatie over de wandeling:

  • De excursie gaat door bij minimaal 4 deelnemers.
  • Honden zijn niet toegestaan bij deze excursie (hulphond uitgezonderd).
  • Deze excursie is niet rolstoeltoegankelijk.
  • Wandeling is ongeveer 4-5 km.
  • De kosten zijn 5 euro

Start is bij de Molen van Bels bij het info punt op de parkeerplaats.
Voor carpoolen kun je contact opnemen met Hans Rijper via telefoonnummer 06-18783009. Bij het carpoolen bedragen de kosten € 0,10 per km  te betalen aan de chauffeur bij wie je meerijdt dus graag contant geld meenemen.

Inschrijven voor de excursie is verplicht.

Tik op deze link om je in te schrijven voor de excursie!

 

Time

(Saturday) 14:00 - 16:00

Location

Parkeerplaats watermolen van Bels