Dagexcursie richting Gorssel op 8 juli

08jul09:0016:30Dagexcursie richting Gorssel op 8 juliTuin van Dorth en Theetuin Kamperfoelie09:00 - 16:30 Event Type Activiteiten voor geïnteresseerden,Activiteiten voor leden,Activiteiten voor volwassenen

Event Details

Het programma ziet er als volgt uit:

Verzamelen bij de Woonboulevard Almelo om 9.00 uur, de parkeerplaats direct rechts.
Om 10.00 uur wordt de groep verwacht in de Tuin van Dorth. Hier krijgt de groep koffie, thee met iets lekkers en daarna een rondleiding.

Vanaf de Tuin van Dorth gaat de groep naar Theetuin Kamperfoelie, aankomst 12.00 uur.
Hier begint de groep met een lekkere lunch en is er aansluitend een rondleiding.

Rond 14.00/14.15 uur vertrekt de groep naar Tuincentrum De Blaakhof.

Opgave: via het aanmeldformulier of telefonisch bij Willie Kosters, 06 44391766.

Kosten van de excursie: € 29,50 voor leden, € 34,50 voor niet-leden.

Betalen: uiterlijk 7 juli op rekening nr. NL71 RABO 0354 8190 54 t.n.v. Kon. Ned. Mij voor Tuinbouw en Plantkunde onder vermelding van:
excursie 8 juli plus de naam/namen waarvoor betaald wordt. Na betaling is de aanmelding definitief. De kosten voor carpoolen contant betalen bij de eerste tuin of bij de lunch. Het bedrag voor carpoolen is € 6,00.

INFORMATIE TUINEN

De Tuin van Dorth, Bathmenseweg 10, Kring van Dorth                                         
Rondom het huis ligt een weelderige cottagetuin, er is een moestuin met kruiden- en eetbare bloementuin, een grote vijver, een plantenwal met ingebouwde insectenmuur en een zonnige bloemenwei en er is een boomgaard. Rondom en op het perceel zijn zowel inheemse als niet inheemse bomen geplant. En er zijn prachtig bloeiende heesters; elk moment van het jaar staat er wel iets in bloei. De vaste planten en siergrassen vormen de basis van de tuin. Er wordt alleen op ecologische wijze getuinierd. Er worden geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Theetuin Kamperfoelie, Kamperweg 1A, Gorssel
De landschapstuin ligt op een idyllische plek, verscholen onder monumentale eiken, maar met een weids uitzicht. In de binnentuin zijn diverse borders aangelegd met vaste planten en struiken, voorjaars- en zomerbollen en rozen. De buitentuin is landschappelijk ingericht met struikenborders, een boomgaard, moestuin, een grote vijver en een wildebloemenborder, een lust voor vele insecten.

De dag wordt afgesloten met een bezoek aan Tuincentrum De Blaakhof, De Blaak 15, Eefde
Hier zijn veel, en ook bijzondere vaste planten te koop.

Time

(Saturday) 09:00 - 16:30

Location

Woonboulevard

Woonboulevard 50