Braakballen van uilen uitpluizen

03jan14:0016:00Braakballen van uilen uitpluizenActiviteit voor kinderen van 7-12 jaar14:00 - 16:00 Event Type Activiteiten voor kinderen

Event Details

VOOR KINDEREN VAN 7-12 JAAR

Op 3 januari in de kerstvakantie gaan we met elkaar kijken naar verschillende uilen en leren we van alles over hun leefgewoonten. Heb je ooit wel eens een braakbal van een uil uitgeplozen? Je vindt er botjes en schedeltjes van muizen en andere kleine dieren in. Op deze middag pluizen we voorzichtig een braakbal uit en ontdekken we waar het dieet van deze uil uit heeft bestaan. Spannend!

Heb je wel eens een uil gezien en weet je dat uilen hun prooien helemaal opeten? Zelfs haartjes, veertjes en botjes gaan mee naar binnen. Maar niet alles is even goed verteerbaar. De botjes en haren worden door de uilen uitgebraakt in de vorm van ballen.
Deze ballen worden braakballen of uilenballen genoemd. Als je ergens een braakbal vindt, dan weet je dat er uilen in de buurt zijn. Het is heel interessant om een braakbal uit elkaar te halen, want je kunt dan precies nagaan wat de uil gegeten heeft.

Aanmelden via Almelo Actief.

Datum: Woensdag 3 januari 2024
Start : 14.00-16.00 uur.
Plaats: Natuurhus Almelo, Hagenborgh 4, 7607 JT Almelo
Toegang: gratis, vrijwillige gift is welkom
Consumpties zijn voor eigen rekening.

Time

(Wednesday) 14:00 - 16:00

Location

Doepark de Hagen

Hagenborgh 4