Boekpresentatie 'In beweging' GAAT NIET DOOR!

14jul19:3021:30Boekpresentatie 'In beweging' GAAT NIET DOOR!In gesprek over duurzaamheidsvraagstukkenUITGESTELD! Wegens te weinig aanmeldingen wordt de bijeenkomst uitgesteld tot na de vakantieperiode19:30 - 21:30 Event Type Activiteiten voor geïnteresseerden,Activiteiten voor volwassenen

Event Details

Boekpresentatie ‘In beweging’: in gesprek over duurzaamheidsvraagstukken

Hoe denk jij over grootschalige energieopwek op land, over vliegvakanties en vliegschaamte, over de wolf in Nederland? De burgerbeweging kijkt vanuit verschillende perspectieven naar duurzame ontwikkeling. Op donderdag 14 juli gaan we in het Natuurhus Almelo met elkaar in gesprek over verschillende van deze wicked problems, aan de hand van het recent verschenen boek ‘In beweging’ van Matthijs Nijboer en Thomas van der Slobbe. Hoe maken we de groene burgerbeweging nog sterker?

Wicked problems
De auteurs van het boek gingen via zogenaamde meedenkmails in gesprek met inwoners van Overijssel over verschillende maatschappelijke duurzaamheidsvraagstukken. Wicked problems, zo gezegd: want welke belangen wegen zwaarder? Neem bijvoorbeeld energie-opwek op land: moet natuur wijken voor groene energie? Of kan dit samengaan, en zo ja, hoe dan? Auteurs Matthijs Nijboer, directeur-bestuurder bij Natuur en Milieu Overijssel, en Thomas van Slobbe, ecoloog en algemeen directeur van Stichting wAarde vroegen burgers naar hun visie en delen hun bespiegelingen – zonder waardeoordeel – in hun boek. 

Een krachtige beweging
Één conclusie is in ieder geval helder: heel veel verschillende mensen zijn in beweging voor een mooier en duurzamer leefomgeving. Ze realiseren, onafhankelijk van elkaar, lokaal energie-, natuur- en voedselinitiatieven. In het boek ‘in beweging’, onderstrepen de auteurs de kracht van deze burgerbeweging in Nederland, die bestaat uit mensen die grote betrokkenheid tonen bij hun leefomgeving. De burgerbeweging levert denkkracht en daadkracht en heeft daarom een niet te ontkennen stem in het maatschappelijk debat Kom langs en denk mee
Op de boekpresentatie op donderdagavond 14 juli in Almelo wordt Matthijs Nijboer geïnterviewd over het boek ‘In beweging’. Daarnaast willen we op een ongedwongen manier met elkaar in gesprek gaan over verschillende onderwerpen uit het boek, onder het genot van een drankje. Kom dus vooral langs om je mening te uiten, te luisteren naar anderen, je horizon te verbreden en je netwerk te vergroten. Er is voldoende ruimte om Matthijs Nijboer vragen te stellen en natuurlijk om het boek ‘In beweging’ aan te schaffen. De boekpresentatie is op donderdag 14 juli van 19.30 tot 21.30 in het Natuurhus in Almelo. Toegang is gratis, aanmelden kan via deze link.

Time

(Thursday) 19:30 - 21:30

Location

Natuurhus Almelo

Hagenborgh 4, 7607 JT, Almelo