Even voorstellen: Martin Stortelder

Mijn naam is Martin Stortelder en ik heb mij verbonden aan de Stichting Natuurhus Almelo om als bouwkundig projectleider de realisatie van de nieuwbouw voor het paviljoen in het Hagenpark te begeleiden. Ik werd hiervoor via mijn oud werkgever, een zwager van Hans Oude Luttikhuis, benaderd. Na een eerste prettige kennismaking met enkele leden van het bestuur en de projectgroep bouw paviljoen was het voor mij, gegeven de betrokken personen, een gemakkelijke stap. 
Naast mijn brede bouwkundige ervaring heeft het behoud van natuur en landschap mijn warme belangstelling. 

Hoewel ik beroepsmatig nooit heb getimmerd of gemetseld, is bouwen mij, als zoon van een timmerman, met de paplepel ingegoten. Ruim 67 jaar geleden kwam ik in het Achterhoekse Lichtenvoorde als 4e kind in het gezin ter wereld. Een half jaar later verhuisden we naar een door mijn vader eigenhandig nieuwgebouwde woning. Daar werden vervolgens nog 8 broers en zussen geboren. Van jongs af aan werd mij daarom geleerd te delen en samen te werken. Vaardigheden, die in mijn latere leven goed van pas zijn gekomen. 

Na de lagere school heb ik de LTS, MTS en HTS gevolgd en ben ik gaan werken bij een architectenbureau als directie assistent op de nieuwbouw van een groot verpleeghuis te Winterswijk. Een zeer leerzame periode van ruim twee jaar waar ik alle facetten van het bouwen in de dagelijkse praktijk heb meegemaakt. 

Doordat begin tachtiger jaren de bouwconjunctuur sterk verzwakte, was er geen vervolgproject meer voor mij beschikbaar in de bouw. Aansluitend ben ik toen tot eind 2015 in de aannemerij gaan werken bij de WBC Bouwgroep. Doordat het bedrijf failliet ging verloor ik mijn baan. Vervolgens kreeg ik gezondheidsproblemen waardoor ik niet meer kon werken. Binnen de WBC Bouwgroep heb ik altijd met heel veel plezier kunnen en mogen werken. In de 35 jaar dat ik er werkte heb ik verschillende functie’s gehad, waarvan de laatste 10 jaar op directieniveau. Zowel de Nederlandse als Duitse bouwmarkt behoorden toen tot mijn werkterrein. 
Na het faillissement van de WBC Bouwgroep is WBC Bouw gestart en veel oud-medewerkers zijn inmiddels teruggekeerd op hun vertrouwde werkplek. Sinds enige tijd verricht ik ook zelf weer hand en spandiensten voor WBC. Een fijne club mensen maakt werken leuk.

Buiten mijn studietijd, ben ik altijd in Lichtenvoorde blijven wonen aan de rand van het dorp op loopafstand van het buitengebied. Ik ben ruim 45 jaar getrouwd, heb twee dochters met schoonzoons die in de directe omgeving wonen. Samen hebben we de rijkdom van 4 kleinkinderen in de leeftijd van 1,5 tot bijna 11 jaar. Naast uitgebreid lezen van de krant, golfen, tennis, fitness klus ik ook regelmatig bij mijn kinderen thuis. Met daarbij de taken die ik als projectleider voor het Natuurhus Almelo zal gaan doen is mijn agenda goed gevuld. De realisatie van het nieuwe paviljoen is een leuke klus waar ik graag aan meewerk. Met het enthousiasme van alle betrokkenen ben ik ervan overtuigd dat het stadspark de Hagen volgend jaar een prachtig paviljoen rijker is.

De overdracht van werkzaamheden door Harrie Wijermars heeft inmiddels plaatsgevonden. De komende weken zal ik de organisatie gaan leren kennen en mij inwerken op het project.

X