Tuincoaches Almelo

Zou je wel meer groen willen in je tuin, maar weet je niet goed hoe? Geen probleem!  Almelo heeft een enthousiaste groep tuincoaches die graag meekijkt en jou gratis advies geeft hoe je jouw tuin groener, klimaatbestendig en diervriendelijker kunt inrichten.

ADVIES OP MAAT
De tuincoach geeft je advies op maat hoe jij je tuin levend en klimaatvriendelijk maakt. Of je nu een piepkleine stadstuin, balkon of flinke kavel hebt, er zijn altijd mogelijkheden wat meer groen toe te voegen. Groen inpassen is niet ingewikkeld en fleurt je tuin of balkon direct helemaal op.

Advies van de tuincoach is gratis.

Vragen die goed bij een tuincoach passen zijn:
Hoe maak ik mijn tuin groener zonder dat het me te veel tijd kost?
Hoe maak ik mijn tuin koeler?
– Welke planten zet ik in mijn tuin als ik de tegels eruit wip?
– Na een plensbui blijft er veel water staan. Wat kan ik doen?
– Hoe lok ik vogels naar mijn tuin?
– Hoe maak ik mijn balkon groener?
– Kan ik ook groenten verbouwen in mijn achtertuintje?
– Samen met buren willen we een groenere straat. Wat is er mogelijk?

Let op: De tuincoach maakt geen tuinontwerpen en legt geen tuinen aan. De tuincoach denkt met je mee en geeft je advies.

Wil je zo snel mogelijk aan de slag? Mail dan je naam, adres, telefoonnummer én je specifieke tuinvraag naar tuincoaches.almelo(at)gmail.com. De tuincoach geeft dan advies per mail of neemt contact op voor een bezoekje aan je tuin.

Kijk alvast voor meer inspiratie op:

www.groenblauwtwente.nl

Een groene straat maak je samen met je buren

De buurt vergroenen doe je niet alleen maar samen met je buren. Van het aanleggen van geveltuintjes en het inzaaien van boomspiegels tot het vergroenen van een hele straat, samen maken we Almelo steeds een beetje kleurrijker.

Adopteer een boomspiegel

Staan er bomen in jouw straat? De boomspiegels kun je meestal prima opfleuren met bloeiende planten. De grond rondom een boom is van de gemeente. Meld daarom eerst bij de wijkbeheerder dat je graag een boomspiegel wilt adopteren. Het blijft openbaar groen maar wordt beheerd door bewoners van de straat.

Leg een geveltuin aan

Heb je geen voortuin en kan jouw straat wat kleur gebruiken? Fleur je woning en de straat dan op met een bloeiende geveltuin. Een geveltuin is een smal tuintje tegen de voorgevel van je woning. Je verwijdert enkele tegels en zet er planten in.

Aan de slag met een buurtmoestuin

Wil je graag een moestuin delen op een openbare plek (van de gemeente of van de woningbouwcorporatie)? Dan is een buurtmoestuin een goede mogelijkheid. Zorg voor een duidelijk plan en steun van mensen in de buurt.

Advies bij vergroenen?

Wil je samen met buren de straat vergroenen, maar zoek je manieren, toestemming of budget? Overleg eens met de Groene Loper Almelo. Stuur een mailtje naar miriam@dewateregge.nl of a.hoppen(at)natuurenmilieuoverijssel.nl.

 

Tags: