Mee doen

Groene Loper Almelo

Deze pagina informeert u over de volgende actie

– Voorjaarsactie Almelo’s Bloemenlint 2024 (maart en april 2024) 

GRATIS BLOEMENZAAD – ACTIE BLOEMENLINT 2024

Direct bloemenzaad aanvragen kan HIER 

 Samen maken we Almelo groener…en kleurrijker. De Groene Loper Almelo organiseert rond Nationale Zaaidag, 22 april, alweer voor het zesde jaar, in samenwerking met Stichting Natuurhus de actie Bloemenlint. Iedereen die een (zonnig) stukje grond over heeft, kan er bloemenzaad zaaien. Meer bloemen betekent meer voedsel voor bijen en andere insecten. Deze bestuivers zijn erg belangrijk voor biodiversiteit maar ook bij de productie van ons voedsel.

Doe je mee? Ook (sport)verenigingen, scholen, verzorgingscentra en bedrijven zijn welkom om gratis bloemenzaad aan te vragen onder voorwaarde dat je zelf mag beschikken over de grond. Aanvragen kan t/m 31 maart, maximaal voor 200 m2 per aanvraag, zolang de voorraad strekt. Vul HIER het formulier in voor je aanvraag.

Uitgifte Bloemenzaad.
De zaaduitgifte voor mensen die zaad besteld hebben is op zaterdag 13 april en zaterdag 20 april tussen 10 en 13 uur in het Natuurhus, Hagenborgh 4, Almelo.

Zaai instructie.
Bloemenzaad ontkiemt niet zomaar en overal. Lees HIER de zaai instructie voor het beste bloemrijke resultaat.

Buurtinitiatieven
Wanneer je als groep buren of als vereniging samen een stuk van je buurt wilt vergroenen en beheren, door een perk, een reeks boomspiegels of een serie geveltuintjes te adopteren van de gemeente Almelo, kun je daarover contact opnemen met de Groene Loper Almelo, Miriam ten Velde, miriam@dewateregge.nl.  Wij zullen dan samen met de gemeente bekijken of en hoe het plan gerealiseerd kan worden.