Cursisten basiscursus bijenteelt geslaagd!

Dit jaar is de basiscursus bijenteelt weer opgepakt door imkersvereniging’t Iemenschoer na een lange tijd van Corona. De groep die lang had gewacht op de start van de basiscursus was dan ook extra gemotiveerd om de basiscursus met goed gevolg af te ronden. Maar enige spanning viel toch ook wel te bespeuren toen de eindstreep in zicht kwam.

De aanloop naar het examen werd ingeleid door een vragenuurtje, voorafgaand aan de honingkeuring in het Natuurhus op 7 september 2022. Een kleine inleiding over de verwerking van honing, nadat de honingkamers zijn afgenomen, geslingerd en geroerd is werd toegelicht door Louis Hövels. Vervolgens werd het vragenuurtje onder begeleiding van Carin de Jong en Jurgen Foortjes voortgezet.

Met de laatste puntjes op de i konden zij daarom het weekend ingaan en op maandag 12 september was het examen. De voorbereiding heeft zijn vruchten afgeworpen want alle cursisten zijn geslaagd! Op de bijgaande foto (onder dit bericht) zie je de cursisten bij de nabespreking van het examen.

De mooie groepsfoto die we bij de uitreiking van het diploma op 17 september hebben gemaakt bij Erve Peeze laat onze trotse imkers zien met hun diploma! (Foto bovenaan in dit bericht)

P.S. En dat bijen een bijzondere rol spelen in ons leven bewijst ook maar weer het actuele bericht in relatie tot het overlijden van koningin Elizabeth. https://www.nu.nl/koningshuis/6224060/eeuwenoud-ritueel-ook-bijen-geinformeerd-over-dood-koningin-elizabeth.html

De geslaagden zijn

Annette Bakker, Bo Brocken, Maurice Duvigneau, Marlotte Schepers, Kees van der Veer, Katja ter Wee en Bob Weghorst

Daarnaast zie je de cursusleraar Jurgen Foortjes en begeleiders(sters) Carin de Jong, Ellen Rodenstein en Neco Gedik. (Foto bovenaan in dit bericht)
(Foto hiernaast is genomen op de avond van het examen, 12 september)

X