Bedrijfsbezoek Urenco

Beste vrijwilligers,

Onlangs heeft Judith Slijkhuis, verantwoordelijk voor de communicatie en PR van Urenco Almelo, op 9 maart jl.een presentatie gegeven in het Natuurhus over de activiteiten die Urenco in het kader van maatschappelijk ondernemen heeft en in de toekomst verder wil ontplooien. Urenco kijkt daarbij als Almelo’s bedrijf ook naar het Natuurhus Almelo om in de lijn van onze doelstellingen de mogelijkheden van samenwerking te onderzoeken. De intentie is om groenpartner van SNA te worden, waarbij het ook over een substantiële jaarlijkse financiële bijdrage zal gaan. Urenco is onder andere al begonnen met een voedselbos bij het bedrijf.Op deze avond is zij onder andere met de aanwezigen in gesprek gegaan over het bedrijf en de wijze waarop wij zouden kunnen samenwerken.

Om meer leden en vrijwilligers kennis te laten maken met het bedrijf in relatie tot onze mogelijke samenwerkingswens geeft Urenco vrijwilligers en leden van de verenigingen van het Natuurhus Almelo de gelegenheid om deel te nemen aan een bedrijfsbezoek bij Urenco Nederland B.V.

Zij bieden twee mogelijkheden voor een rondleiding aan en wel op 20 of 29 juni van 15.00 – 17.00 uur. 

De rondleiding bestaat uit een ontvangst met koffie/thee en een versnapering, daarna volgt de inleiding en wordt de bedrijfsfilm vertoond.
Vervolgens is er een bezoek aan de uraniumverrijkingsfabriek SP5.
Het bedrijfsbezoek aan Urenco is alléén toegankelijk voor personen die goed ter been zijn en geen gebruik maken van hulpmiddelen (zoals stok, kruk, rollator o.i.d.). Dit heeft te maken met veiligheidsvoorschriften op het terrein en het feit dat er een wandeling, inclusief trappen, door de fabriek wordt gemaakt.

Het bezoek duurt ongeveer 2 uur en het bedrijf kan minimaal 12 en maximaal 32 bezoekers tegelijk ontvangen.

In de bijlage lees je algemene informatie over een rondleiding binnen Urenco Nederland B.V.
Wil je deelnemen aan een bedrijfsbezoek bij Urenco Nederland B.V? Geef dan de datum van je voorkeur op met daarbij je persoonsgegevens en het nummer van je identiteitsbewijs en stuur het uiterlijk zondag 14 mei naar secretaris@natuurhusalmelo.nl. Je ontvangt een bevestigingsmail.

(In verband met de geldende beveiligingseisen binnen Urenco moet er vooraf een deelnemerslijst met daarop de persoonsgegevens en nummer van het identiteitsbewijs worden ingevuld, ook tijdens het bezoek moet iedereen zich bij binnenkomst kunnen legitimeren.


Alvast dank en met vriendelijke groet,
Ellen Rodenstein
Secretaris communicatie en PR
Stichting Natuurhus Almelo
06-28 99 42 12