Natuurfotografie, registratie of beleving?

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 12/07/2017
8:00 pm - 10:00 pm

Locatie
Tijdelijk natuurhus

Categorieën


KNNV en IVN. Natuur beleven met een camera. Excursie volgt op zaterdag 15 juli 06.00 uur in de Doorbraak.

Opgeven bij Henri Jansen, 0546-870586.
Leden gratis, niet leden € 3,-

Natuurfotografie, registratie of beleving?

Op woensdagavond 12 juni geeft de Almelose natuurfotograaf Ron Poot een presentatie over natuurfotografie onder de titel: Natuurfotografie, registratie of beleving? De lezing is van 20.00 – 22.00 uur in het Tijdelijk Natuurhus, Deldensestraat 205 te Almelo.

Een doel van de fotograferende natuurliefhebber is vaak het zo goed mogelijk vastleggen van een plant of dier. Daar is niets mis mee, maar er is nog veel meer te beleven! Ron zal aan de hand van eigen voorbeelden laten zien hoe je veel meer uit je foto’s kunt halen door gebruik te maken van licht, lijnen en lage standpunten. Ook zal hij ingaan op hoe je speelt met instellingen en het achteraf bewerken van foto’s. Zijn motto: niet de kostprijs van je apparatuur maar je eigen creativiteit bepaalt uiteindelijk de kwaliteit van je foto’s!

Voor belangstellenden volgt op zaterdagochtend een vroege-zomermorgen-foto-excursie bij De Doorbraak. We hopen op zacht ochtendlicht en prachtige dauwdruppels in de ontwakende natuur. De foto excursie start om 6.00 uur bij het Meesterhuis, Ypeloschoolweg in Ypelo.

Ron Poot is bioloog en natuurfotograaf en lid van KNNV en IVN Almelo. Hij is auteur en redacteur voor de website natuurfotografie.nl en is mede-auteur van de Praktijkboeken Macrofotografie en Natuurfotografie NXT LVL.